GEO: Natuur - Milieu - Samenleving

Onze 18-holes golfbaan is gelegen op Landgoed de Poll. Karakteristiek is de landschappelijke overgang van het landgoedbos naar het open beekdal. De oude bosstructuren, lanen, sloten, rabatten (sloten in het bos), heide en zichtlijnen brengen de unieke cultuurhistorie van het gebied tot leven. Wij willen ons blijven ontwikkelen als een uitdagende, gastvrije en duurzaam gecertificeerde kwaliteitsbaan, in de overtuiging dat hier een natuurlijke aantrekkingskracht voor leden, gastspelers en sponsoren vanuit gaat. Kernwaarden die onze golfbaan typeren zijn het landgoedkarakter, de overgang van gesloten bos naar open beekdal, hoge natuurwaarden, het agrarische verleden, de stilte, gastvrijheid en natuurvriendelijk.

De continuïteit van de NNG&CC is onlosmakelijk verbonden met onze leefomgeving en de verbintenis tussen mens, milieu en de bedrijfsvoering. We zetten ons zo in voor een verantwoorde bedrijfsvoering, een continue zorg voor spelkwaliteit, ecologie, landschap en bedrijfseconomische aspecten. Het verkrijgen en behouden van het GEO-certificaat zien we als een erkenning en borging van deze inzet. Het GEO certificatie rapport NNG&CC juni 2021 bewijst dat wij als NNG&CC aandacht hebben voor alle GEO thema's:

 • Natuur en landschap
 • Water
 • Energie
 • Ketenbeheer
 • Milieukwaliteit
 • Mens en samenleving

Wat is GEO Certificering?

 

Het GEO-certificaat is ontwikkeld door de Golf Environment Organization (GEO, www.sustainable.golf), een internationale organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van duurzaam beheer van golfbanen. Het certificaat omvat een aantal deelgebieden waaraan criteria zijn gesteld. 

 

In 2017 heeft de NNG&CC voor de eerste keer het GEO-certificaat verkregen en als vereniging streven wij naar voortzetting van deze erkenning. Bovendien kent de NGF alleen aan GEO gecertificeerde banen het voorrecht toe om nationale golfwedstrijden te organiseren, denk aan de Trompbeker. In juni 2021 heeft er opnieuw een GEO-audit plaats gevonden voor de hercertificering en is ons GEO-certificaat met 5 jaar verlengd.

 

Door de inzet en kwaliteiten van greenkeepers, baancommissaris, secretariaat, horeca, baancommissies, leden, in goede samenwerking met onze leveranciers te bundelen, werken we gezamenlijk aan een goede flora & fauna, aandacht voor het milieu, regelgeving, continue verbetering, innovatie en kunnen we onze beoogde doelen bereiken:

 

 • verhogen van het spelplezier door verbetering van de kwaliteit van het milieu op de golfbaan
 • minimaliseren van verontreiniging en optimaliseren van het gebruik van gas, water en licht
 • vergroten van het milieubewustzijn bij onze gasten, medewerkers en - vooral ook - bij de leden
 • blijven voldoen aan de steeds strengere milieuwetgeving met behoud van kwaliteit van de baan

Het artikel Succesverhalen geeft een indruk van wat we al bereikt hebben op de NNG&CC.

Graag ontvang ik meer informatie

 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat, te bereiken via e-mail secretariaat@nngcc.nl of telefonisch 050-4062004.

Contact opnemen

Golfles aanvragen

Leuk dat je wilt lessen. Neem contact met ons op en we gaan z.s.m wat inplannen.

Contact opnemen

Welkom!

Fijn dat u bij ons wilt komen golfen, we ontvangen u graag.

 

 
Neem contact op met het secretariaat om een starttijd te reserveren. Geeft u even aan of het om een 9 of 18 holes ronde gaat?

 

050 - 406 2004 |  secretariaat@nngcc.nl

Reservering aanvragen
Datum en tijdstip

Voorspelen competitie

U kunt bij ons voorspelen op basis van de volgende voorwaarden.

 

 

 • Op basis van wederkerigheid, het gereduceerde tarief van € 40,- is dan van toepassing
 • 1e teams van de standaardklasse spelen gratis
 • Geen wederkerigheid? Dan zijn de reguliere tarieven van toepassing
Reservering aanvragen
Datum en tijdstip