Waar kan ik mijn nieuwe WHS handicap zien?

Op dit moment (4 januari 2021) kunt u uw WHS handicap zien:

 

Als u dat op deze pagina’s opent ziet u uw WHS handicap met daaronder de 20 of minder scores waarvan de beste 8 dag resultaten (SD) zijn gebruikt voor de berekening. Bij dag resultaat staat de aangepaste bruto score (ABS) en de Playing Conditions Calculation (PCC

 

Bij de meeste actieve spelers die regelmatig Q-kaarten of wedstrijdkaarten hebben ingeleverd zal de WHS handicap hoger zijn dan de EGA handicap. Ook verhoging boven de 36 tot maximaal 54 komt voor. Met name bij de spelers met lage handicap (vroegere cat. 1) zal de wijziging beperkt zijn. Wat wel opvalt is dat er 355 (!) spelers zijn met 3 of minder qualifying scores vanaf 2016 en waarbij de WHS handicap gelijk is aan de EGA handicap. Deze spelers hebben dus geen actuele handicap en doen zichzelf mogelijk tekort!

Er zijn 270 spelers waarvan de WHS handicap meer dan 2 punten hoger is dan de EGA handicap. Is een verhoging van uw handicap erg? Wellicht voor uw status, maar zeker niet voor het houden van een gelijk speelveld.

 

Bij de berekeningen door de NGF zijn scores waarin niet alle benodigde gegevens beschikbaar zijn; handicap updates zonder enige andere data, scores uit het buitenland zonder baangegevens, scores met alleen Stableford punten, etc.. Er zullen bij een zeer beperkt aantal spelers aanpassingen plaats vinden op grond van duidelijke fouten in de te includeren dag resultaten.

 

Wilt u meer weten lees dan de artikelen in de Inter-Poll van december, oktober en februari of de website van de NGF

Voor vragen kunt u terecht bij de H&R Commissie bij voorkeur via het emailadres:

hrcommissie@nngcc.nl

 

Ries de Langen

H&R Commissie

Graag ontvang ik meer informatie

 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat, te bereiken via e-mail secretariaat@nngcc.nl of telefonisch 050-4062004.

Contact opnemen

Golfles aanvragen

Leuk dat je wilt lessen. Neem contact met ons op en we gaan z.s.m wat inplannen.

Contact opnemen

Welkom!

Fijn dat u bij ons wilt komen golfen, we ontvangen u graag.

 

 
Neem contact op met het secretariaat om een starttijd te reserveren. Geeft u even aan of het om een 9 of 18 holes ronde gaat?

 

050 - 406 2004 |  secretariaat@nngcc.nl

Reservering aanvragen
Datum en tijdstip

Voorspelen competitie

U kunt bij ons voorspelen op basis van de volgende voorwaarden.

 

 

  • Op basis van wederkerigheid, het gereduceerde tarief van € 40,- is dan van toepassing
  • 1e teams van de standaardklasse spelen gratis
  • Geen wederkerigheid? Dan zijn de reguliere tarieven van toepassing
Reservering aanvragen
Datum en tijdstip