Uit het vakblad 'De Greenkeeper'

Betere banen

vrijdag 10 juli 2020

Wat voor moois wordt er gebouwdven gemaakt in golfland?

De Projectenparade is een overzicht van de leukste, mooiste en meest bijzondere renovaties, nieuwbouwprojecten of verbeteringen aan nieuwe en bestaande banen. Uw project ook op deze pagina´s in Greenkeeper? Stuur een e-mail naar Lieke van der Weijde (lieke@nwst.nl) en u krijgt alle juiste formulieren toegestuurd.


Vernieuwde paden en bunkers op de Noord-Nederlandse G&CC
De Noord-Nederlandse Golf en Country Club in Glimmen heeft een deel van haar 18 holes baan op landgoed de Poll flink onder handen genomen. Vooral het gebied tussen hole 2 en hole 5 werd gerestaureerd en verbeterd. Zo werd door het team van greenkeepers, onder leiding van hoofdgreenkeeper Allan Salmond, een deel van de bunkers steiler gemaakt en voorzien van bunkermatten om de uitdaging voor de golfers te vergroten.

Daarnaast zijn de paden op dit gedeelte van de baan door de medewerkers van Koers voorzien van de vernieuwde KoTRec BIO. Hoewel de koersmixen ook eenvoudig zelf aangebracht kunnen worden, heeft men er in Glimmen voor gekozen gebruik te maken van de expertise van Koers.

Omdat de onderhoudsvriendelijke paden van Koers qua uitstraling goed op een golfbaan passen, maar vooral ook omdat ze ook met een trolley en golfkar goed begaanbaar zijn hebben al veel golfbanen voor een Koersmix gekozen. De KoTRec BIO was al vaker toegepast door Koers, maar nog niet eerder op een golfbaan. Glimmen had dus ook de primeur met de toepassing van de vernieuwde KoTRec BIO op een golfbaan in Nederland.

De hoofdgreenkeeper was zo onder de indruk van het eindresultaat dat op termijn waarschijnlijk alle paden overlaagd worden met de nieuwe KoTRec BIO.

Titel

 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat, te bereiken via e-mail secretariaat@nngcc.nl of telefonisch 050-4062004.

Contact opnemen

Golfles aanvragen

Leuk dat je wilt lessen. Neem contact met ons op en we gaan z.s.m wat inplannen.

Contact opnemen

Welkom!

Fijn dat u bij ons wilt komen golfen, we ontvangen u graag.

 

In verband met COVID-19 zijn we genoodzaakt om te werken met starttijden.
Neem contact op met het secretariaat om een starttijd te reserveren. Het restaurant en terras zijn gesloten.

 

050 - 406 2004 |  secretariaat@nngcc.nl

Reservering aanvragen
Datum en tijdstip

Voorspelen competitie

U kunt bij ons voorspelen op basis van de volgende voorwaarden.

 

 

  • Op basis van wederkerigheid, het gereduceerde tarief van € 40,- is dan van toepassing
  • 1e teams van de standaardklasse spelen gratis
  • Geen wederkerigheid? Dan zijn de reguliere tarieven van toepassing
Reservering aanvragen
Datum en tijdstip