HOERA….. we gaan 2 april Qualifying

Na een lange winterperiode zal de baan vanaf 2 april weer Qualifying zijn.

 

EXTRA tijdelijke plaatselijke regels

Vanaf 30 maart gelden extra tijdelijke regels in verband met beschadigingen en werkzaamheden. Kijk op de website (https://www.nngcc.nl/baan/plaatselijke-regels), het bord H&R of het raam bij de trap naar de tassenberging.

 

De winterregel blijft nog geldig, maar pas deze dan volgens de regels toe. Zeker bij qualifying ronde en wedstrijden kun je de regel niet meer “zo’n beetje” toepassen, maar is het op juiste wijze toepassen van deze regel een vereiste.

 

Verkorte vorm van deze regel:

Als de bal van een speler in het algemeen gebied ligt dat gemaaid is op fairwayhoogte of lager op alle holes, mag de speler een bal plaatsen op een plek naar keuze binnen 15 cm vanaf de oorspronkelijke ligging van de bal en niet dichter bij de hole. Zie voor de uitgebreide versie de website.

 

Straf voor spelen van de bal van een verkeerde plaats in overtreding van een plaatselijke regel: algemene straf volgens regel 14.7a (2 strafslagen)


Tijdelijke Plaatselijke regel ingaande 2 april 2021

Link achter de green van hole 7 is een groot gebied ontdaan van lage begroeiing dat zal veranderen in gras. Het gebied is nu grond in bewerking dat wordt ingezaaid. Aan de greenzijde is het aangegeven met een blauwe lijn, aan de overzijde, deels vormt het pad de begrenzing. Aangezien het niet altijd mogelijk zal zijn om een dichtst bij zijnde punt zonder belemmering te vinden om dit gebied te ontwijken als u bal daarin terecht is gekomen zijn er links en rechts droppingzones aangegeven, waar u uw bal mag droppen.

Als een bal in de grond in bewerking ligt links achter de graan van Hole 7 heeft de speler de volgende opties zonder strafslag:

-  ontwijken volgens regel 16.1 (Ontwijken van abnormale baanomstandigheden met inbegrip van vaste  obstakels).

-  als extra mogelijkheid mag de speler de oorspronkelijke bal of een andere bal in de dichtstbijzijnde van de twee droppingzones aangegeven met een witte cirkel droppen.

Straf voor spelen van bal van verkeerde plaats in overtreding van een plaatselijke regel: algemene straf volgens regel 14-7a (2 strafslagen/verlies van de hole).

 

Hoe registreer je een Q-kaart?

Registratie kan voorlopig alleen in de App GOLF.nl, in de NNGCC WebApp onder tabblad Scorekaarten of thuis op je PC. Let op dat je de goede teekleur en lus aangeeft. In de nieuwsbrief van 1 april komt een overzichtelijke instructie voor het invoeren van (wedstrijd)kaarten.

Titel

 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat, te bereiken via e-mail secretariaat@nngcc.nl of telefonisch 050-4062004.

Contact opnemen

Golfles aanvragen

Leuk dat je wilt lessen. Neem contact met ons op en we gaan z.s.m wat inplannen.

Contact opnemen

Welkom!

Fijn dat u bij ons wilt komen golfen, we ontvangen u graag.

 

In verband met COVID-19 zijn we genoodzaakt om te werken met starttijden.
Neem contact op met het secretariaat om een starttijd te reserveren. Het restaurant en terras zijn gesloten.

 

050 - 406 2004 |  secretariaat@nngcc.nl

Reservering aanvragen
Datum en tijdstip

Voorspelen competitie

U kunt bij ons voorspelen op basis van de volgende voorwaarden.

 

 

  • Op basis van wederkerigheid, het gereduceerde tarief van € 40,- is dan van toepassing
  • 1e teams van de standaardklasse spelen gratis
  • Geen wederkerigheid? Dan zijn de reguliere tarieven van toepassing
Reservering aanvragen
Datum en tijdstip