Clubkampioenschappen strokeplay

 Afgelopen weekend werd gestreden om de clubkampioenschappen strokeplay en het wedstrijdverloop was in bijna alle categorieën bijzonder spannend te noemen. Bij de wedstrijd om de ROBOT trofee ging de strijd tussen Maurits Noorda en Jorn Tuinman, die na 36 holes op de 1e dag allebei 154 slagen nodig hadden. Op zondag wist Jorn met een ronde 74 Maurits te verslaan en hij mag zich komend jaar dan ook clubkampioen strokeplay noemen. Bij de heren viel het aantal inschrijvingen wat tegen vooral ook omdat enkele spelers van heren 1 andere wedstrijden verkozen boven het clubkampioenschap. Bij de dames was het aantal deelneemsters zowaar nog lager en streden Annemieke van de Koppel, Siene Dresselhuis en Renée de Ruijter gedrieën om de eer. De 2e ronde van Siene met 77 slagen mocht niet meer baten omdat Annemieke de eerste dag al ruim afstand had genomen met 153 slagen over 36 holes (zelfs 1 minder dan Maurits en Jorn bij de heren hadden). Annemieke is daarom net als voorgaande jaren ook dit gehele jaar clubkampioen strokeplay!

Bij de dames senioren ging de strijd tussen Marijke Zeilinga en Carola Peper. Na 36 holes over 2 dagen won Carola uiteindelijk met 1 slag verschil van Marijke (184 vs. 185). Bij de heren senioren had de gedoodverfde favoriet Dick Lamme de 2e dag de nodige tegenstand van Frans Arkema. Beide heren stonden na 18 holes op dag 1 gelijk met 81 slagen. Op de 2e dag maakte Frans een bijzonder fraaie EAGLE met een ijzerslag van ruim 100 meter op hole 6 en hij kwam mede daardoor op de 1e 9 holes door met 34 slagen (2 onder de baan). Helaas verging het hem op de 2e 9 holes minder goed waardoor Dick met een ronde 77 uiteindelijk toch wist te zegevieren en voor de 6e keer op rij ook komend jaar clubkampioen strokeplay bij de heren senioren is.

Natuurlijk werden er na afloop fraaie foto’s gemaakt van de stralende winnaars voor hun plakboek of dat van hun geliefden.

 

                          

Graag wijs ik U ook nog op enkele wedstrijden die de komende weken worden gespeeld en zeer de moeite waard zijn, namelijk de maandbeker wedstrijden op zaterdag 29 juli en zaterdag 13 augustus, de 9 holes nonQ wedstijd met aansluitend de van Gelder putting contest op zaterdag 5 augustus en - last but not least - de 36 holes strokeplay wedstrijd (tot hcp 20) om de Haagsche Ooievaar (1 van de oudste en mooiste trofeeën van de NNGCC) op zaterdag 19 augustus.

 

Albert Suurmeijer, voorzitter wedstrijdcommissie

Graag ontvang ik meer informatie

 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat, te bereiken via e-mail secretariaat@nngcc.nl of telefonisch 050-4062004.

Contact opnemen

Golfles aanvragen

Leuk dat je wilt lessen. Neem contact met ons op en we gaan z.s.m wat inplannen.

Contact opnemen

Welkom!

Fijn dat u bij ons wilt komen golfen, we ontvangen u graag.

 

 
Neem contact op met het secretariaat om een starttijd te reserveren. Geeft u even aan of het om een 9 of 18 holes ronde gaat?

 

050 - 406 2004 |  secretariaat@nngcc.nl

Reservering aanvragen
Datum en tijdstip

Voorspelen competitie

U kunt bij ons voorspelen op basis van de volgende voorwaarden.

 

 

  • Op basis van wederkerigheid, het gereduceerde tarief van € 40,- is dan van toepassing
  • 1e teams van de standaardklasse spelen gratis
  • Geen wederkerigheid? Dan zijn de reguliere tarieven van toepassing
Reservering aanvragen
Datum en tijdstip