Haagsche Ooievaar

Zesentwintig spelers (20 heren en 6 dames) streden op zaterdag 6 juli onder wisselende weersomstandigheden om de felbegeerde Haagsche Ooievaar, een van de oudste en mooiste trofeeën van de NNGCC. Deze trofee werd toentertijd aan alle nieuw opgerichte golfverenigingen geschonken door de Haagsche, in 1950 aan de NNGCC. De ooievaar, met een paling in zijn bek, staat in het wapen van Den Haag, en is een symbool van het geluk, vandaar. De spelers die deze 2 x 18 holes strokeplay wedstrijd ook het geluk aan hun zijde hadden waren:

 

1e plaats bij de Heren en winnaar van de Haagsche ooievaar: Adrie Arts (netto 141).

 

2e plaats Heren: Robert Wu, netto 144.

3e plaats Heren: Marc Mulder, netto 145.

Beste bruto score Heren: Eric Vrijlandt, 162.

 

1e plaats Dames: Carla Broenink, netto 151

2e plaats Dames: Ming Hu-Zhou, netto 153

Beste bruto: Annemieke van de Koppel 160

 


Publicatiedatum: 8 juli 2019