Dewi Weber op weg naar top vrouwengolf

Uit het DvhN van 6 maart 2019

 

De 23-jarige Weber, oud-speelster van de Noord-Nederlandse Golf & Country Club in Glimmen, gaat het komende jaar voor een top-10 plaats of minstens drie overwinningen in de Symetra Tour. Dit is een Amerikaanse tour die bedoeld is om ‘s werelds beste jonge professionele golfers voor te bereiden op een carrière in de LPGA Tour. Dat is het hoogste niveau in het vrouwengolf.

Met een top-10 plaats of minstens drie overwinningen in de Symetra Tour kan Weber zich rechtstreeks plaatsen voor de LPGA Tour van 2020.

Weber woont momenteel in Miami, waar ze de afgelopen jaren heeft gegolft en gestudeerd. Dit jaar rondde ze haar studie af. Vanuit Miami vliegt ze de Symetra Tour aan. Ze wordt ondersteund door Golf Team Holland (GTH) en de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF).

Op dit moment staat Weber in de top-20 van de wereldranglijst voor amateurs (WAGR). Al op zeer jonge leeftijd heeft ze bewezen mee te kunnen met de Europese en internationale top. Zo speelde ze in drie World Cups (2014, 2016, 2018), en won ze onder meer de Betsy Rawis Invitational 2016 en de Mary Possum Invitational 2016. Ook is ze al sinds 2010 lid van het Nederlandse nationale team.


Publicatiedatum: 5 maart 2019