Onze Jeugd

 

Wij vinden het heel leuk dat je interesse hebt om bij de Noord-Nederlandse Golf & Country Club te komen golfen.

 

Inmiddels hebben we ongeveer 125 jeugdleden, van zeer verschillende niveau’s. Niet gek, want wie wil nu niet kunnen zeggen dat hij of zij het balletje meer dan 125 meter ver weg kan slaan. Of dat hij een BIRDIE heeft gemaakt. Of dat hij met zijn golfvrienden een te gek golfkamp in de vakantie heeft gehad.Door het grote aantal jeugdleden kunnen we als club veel bieden: Altijd iemand om mee te spelen of te trainen. Competites en andere wedstrijden, en veel plezier. We hebben een zeer hoge ambitie voor onze jeugd, dus hoe fanatieker, hoe beter!

 

Op verschillende banen in Nederland wordt verwacht dat je een handicap hebt. Het handicap geeft je spelniveau aan. Daarom is het ook heel belangrijk om als jeugdlid les te nemen. Want als je les neemt leer je snel golfen en kan je na enige tijd zelf de baan in. Niet alleen op de Noord Nederlandse, maar ook op andere banen in binnen- en buitenland. En dan kun je ook meedoen op de vele clubwedstrijden en open jeugdwedstrijden die er op onze eigen baan en op andere banen worden georganiseerd.

 

Natuurlijk hebben we naast jeugdleden die net beginnen met golfen ook jeugdleden die al op een andere club hebben leren golfen en nu op de Noord Nederlandse willen spelen. Ook dat kan! Onze jeugdteams komen in de competitie in verschillende klassen uit. Wie weet wil jij daar ook bij horen.

 

Kijk maar eens rond op de website, en natuurlijk willen we je van alles vertellen en laten zien als je langskomt. Dat kan op een training, maar ook tussendoor.  Ook een telefoontje naar iemand van de jeugdcommissie kan jou of je ouders goed helpen.

Het leukste is natuurlijk dat we je vaak zien golfen. Want hoe vaker je speelt, hoe leuker het wordt. Echt waar!  Hier kan je al de informatie in één keer downloaden en uitprinten.

 

Jeugdcommissie NNG&CC

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Hoe leuk is golf?

 

 

Ben je geïnteresseerd in golf?

 

De NNG&CC biedt jou éénmalig een kennismakingspakket aan naar keuze.

 

Jeugd kennismakingspakket A

Je mag gedurende 3 maanden onbeperkt gebruik maken van alle oefenfaciliteiten, inclusief gebruik van materiaal en oefenballen. Daarnaast mag je 3 jeugdlessen op zondag volgen, waarbij diverse facetten van het golfspel worden belicht.

De kosten hiervoor bedragen  € 50,00         

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Waar kun je allemaal aan mee doen het komende seizoen?

 

Breedte-jeugd: De breedtejeugd is de jeugd die net begonnen is, de jeugd die ervoor gekozen heeft om geen competitie te gaan spelen of daar nog net niet aan toe is. Voor deze groep zijn er de zondag trainingen en is er op de vrijdagen een inloop zodat je ook lekker de baan in kunt gaan met een paar anderen. De laatste vrijdag van de maand proberen we de spelende ouders ook de baan in mee te laten gaan om daarna gezellig een hapje met elkaar te eten. De data kun je vinden op de website bij het kopje jeugd. Verder kun je natuurlijk meedoen aan de wedstrijden waar je op basis van je handicap voor in kunt schrijven.

 

Pre-competitie jeugd: De pre-competitiejeugd is de groep die doorgestroomd is van de breedtejeugd en zich richt op het gaan spelen van de jeugdcompetitie in het volgende jaar. Zij krijgen training van Robert en Paul en kunnen uiteraard ook op de vrijdagen meedoen aan de inloop. Als je in de pre-competitiejeugd zit is het van belang dat je zo vaak als je wilt en kunt de baan in gaat zodat je daar wat meer ervaring mee op gaat doen. Dat kan natuurlijk ook in wedstrijdverband want van HCP 54 kun je mee gaan doen aan de NNO wedstrijden die op een aantal verschillende banen in Noord Nederland worden georganiseerd. Daarnaast worden er op de club een viertal maandbeker wedstrijden georganiseerd waar je aan mee kunt doen. En verder zijn er nog een paar jeugdwedstrijden op de club die je niet wilt missen: de jeugd-clubkampioenschappen, een crosscountry wedstrijd en de Sinterklaaswedstrijd. Kortom, mogelijkheden genoeg om lekker de baan in te gaan.


Competitie-jeugd:
De competitie jeugd wordt getraind door Robert en Paul. We doen dit jaar met 3 competitie-teams mee aan de jeugdcompetitie. Daarvan speelt het  eerste team op het hoogste landelijke niveau. Voor de groep competitie spelers geldt dat ze uiteraard ook mee kunnen doen aan de NNO wedstrijden en aan allerlei andere wedstrijden waarvoor je qua handicap kwalificeert. Ook de maandbekers op de club zijn leuke wedstrijden om je voor op te geven.        

 

Top-jeugd: Wij hebben ook een aantal toppers op onze club die op het hoogste niveau meedoen. Zij maken zelf een programma voor het jaar en daar kunnen ook internationale wedstrijden bij zitten.