Je tas en kleding

 

Wanneer je begint met golfen, heb je maar een paar clubs nodig. Een ijzer 7, ijzer 9 en een putter. Het is handig als die in een tas zitten samen met 10 goedkope golfballetjes. Daarnaast heb je tees en een pitchfork nodig. Wanneer je golf echt leuk gaat vinden en je de baan op mag, dan wil je waarschijnlijk wel een halve golfset kopen.  De golfprofessional zal je altijd advies kunnen geven over de juiste clubs voor jou. Soms zijn er op de club wel kinderen die nog een tas te leen hebben omdat ze zelf een andere set hebben gekregen.

 

 

 

Als je wat beter leert golfen, komen er vanzelf andere clubs in je tas, zoals de driver, een hybride of een aantal andere ijzers. Je mag een hele tas vol met stokken hebben totaal zelfs 14!

 

Op de golfclub bestaan er afspraken over je kleding. Het is de bedoeling dat je er netjes bijloopt, het liefste met een poloshirt en een trui in plaats van een t-shirt met een sportjack. Het is aan te raden om op een gegeven moment ook golfschoenen te kopen, zodat je stevig staat bij het slaan en geen natte voeten krijgt. De meeste golfers hebben een pet op, zeker als het waait (tranende ogen) of de zon schijnt. Dat ziet er ook nog eens leuk uit.