De baan en oefenfaciliteiten

 

De Noord-Nederlandse Golf & Country Club is een 18 holes par 72 baan. Het is een uitdagende baan, dat merken ook de top jeugdspelers van Nederland als ze de jaarlijkse Nederlandse Strokeplay Kampioenschappen spelen op onze baan. Naast de 18 holes hebben we uiteraard ook een Driving range, een putting green en een oefenhole met bunkers, putgelegenheid en een chipping green. Dus alle slagen kun je oefenen!

 

Als je net begint met golfen mag je op de driving range, de oefengreen en de oefenhole. Op de driving range krijg je les en mag je de ballen zo ver slaan als je wilt. De oefenhole is bedoeld om te leren hoe je moet putten. Je mag in het begin nog niet zelf (of met vrienden) door de baan. Dat mag alleen als je baanpermissie hebt gekregen.

 

Maar natuurlijk leer je het snelste door wel in de baan te spelen. Daarom hebben we vanaf het voorjaar tot de herfstvakantie een speciaal moment voor alle jeugdleden om te oefenen in de baan: op de vrijdagmiddag heeft de jeugd vanaf 4 uur zogenaamde baanstatus. Dan hebben we voorrang voor de andere leden. En op die vrijdagmiddagen zijn er jeugdcoaches die de jeugdleden (ook als je nog geen baanpermissie hebt) helpen. Dan mag je dus wel in de baan spelen!

 

De ballen op de driving range zijn gratis. Die mag je gratis uit de machine bij de driving range halen, zodat je lekker veel kunt oefenen. Let op dat deze ballen van de club zijn en speciaal voor de driving range zijn gemaakt. Deze ballen mag je niet meenemen en je mag ook niet met deze ballen op de baan spelen.