9 Stappenplan

 

Gestructureerd leren

In 2012 heeft de NGF het 9-Stappenplan ingevoerd om nieuwe golfers zo snel mogelijk aan het spelen te krijgen en daarna op een goede manier te helpen een steeds beter spelniveau te krijgen

 

De weg naar Clubhandicap 54 (GVB)
Door het volgen van stap 1 en 2 van het 9-Stappenplan kun je het Clubhandicap 54 (GVB) halen. In de eerste stap volg je golflessen om een golfbaanpermissie te halen. Zonder deze golfbaanpermissie kun je geen Clubhandicap 54 (vroeger GVB) examen doen. Bij de jeugd is het behalen van het Clubhandicap zoveel mogelijk ingebed in de lessen en in de jeugdmiddag op vrijdag, zodat er tot 14 jaar geen aparte theorielessen meer gevolgd hoeven te worden, zonder dat de regelkennis hier onder lijdt.

 

Door het volgen van golflessen, kunnen de onderstaande stappen worden gevolgd. De teaching Pro houdt van zijn groepen ook bij hoe ver de jeugd gevorderd is in het 9 stappenplan. 

 

 

 

Stap 3

 

Van Clubhandicap 54 naar handicap 36

Door het gebruik van verschillende golfclubs zul je merken dat je meer lengte in je slagen krijgt. Daardoor wordt het ook steeds leuker om op de baan te spelen. Je zult meer inzicht krijgen in je eigen spel zodat je holes slimmer speelt. Je wordt steeds beter! 

 

Stap 4

 

Naar handicap 28

In deze fase zal je niveau verbeteren doordat het spel constanter wordt bij lange slagen, maar ook rondom de green. Spelen op de golfbaan wordt steeds gemakkelijker voor je, wat een positieve effect heeft op je spel. Je krijgt meer behoefte om deel te nemen aan wedstrijden en het aantal bogeys en double bogeys neemt af.

 

Stap 5

Naar handicap 20

In deze stap zul je bewustere clubkeuzes maken vanaf de tee en rond de green. Door mee te doen aan wedstrijden, zal je ervaring op het gebied van course management, tactiek en kennis van de golfregels vergroot worden. Je zoekt medespelers om ook buiten de baan te werken aan het golfspel. Oefenen doe je met zijn allen!

 

Stap 6

 

 

Naar handicap 15

Dit is het breekpunt! Voor deze categorie golfers gaan strategie en slagen binnen 100 meter van de hole een grotere rol spelen. Wedstrijden en competitie zorgen ervoor dat je het presteren onder druk proeft. Langzamerhand zet je de puntjes op de i en je bent regelmatig te vinden op de oefenfaciliteiten.

 

Stap 7

 

Naar handicap 9,9

Je bent hard op weg naar een single handicap; een mijlpaal! Om dit te halen, zul je werken aan het verkleinen van de foutmarge en het verbeteren van de slagen binnen 50 meter van de green. Je bent fanatiek aan het trainen en je ontwikkeld een goede, vaste routine zodat jouw resultaat meer voorspelbaar wordt.

 

Stap 8

 

Naar handicap 4,4

Je bent inmiddels een zeer intensieve golfer geworden. In deze stap gaat het om het korte spel. Het oplossen van lastige situaties vormt voor jou de uitdaging. Je bent actief bezig je golfspel steeds te verbeteren en te ontwikkelen. Tevens zijn wedstrijden een enorme ervaring op het mentale vlak. Je traint gestructureerd volgens een plan dat je samen met de golfprofessional hebt opgesteld.

 

Stap 9

 

Naar handicap 0

Kritisch op jezelf en oog voor detail, dat zijn de kenmerken in deze fase. Je verfijnt je techniek en ontwikkelt je mentale en fysieke vaardigheden tot een hoogtepunt. Waar eindigt voor jou het succes? Je denkt erover om nationale en internationale wedstrijden te spelen en je bent zorgvuldig in het bepalen van de wedstrijden waar je wilt pieken.