Clubwedstrijden

Zondag 11 maart 2018

Kick-Off van de Jeugd: seizoen 2018.

Met 36 deelnemers en de complete Jeugdcommissie.

EN met hulp van Heren 1 team.

Een goede start.

 

 

 

Inschrijven voor een clubwedstrijd doe je via de gewone site van de NNG&CC waar je moet inloggen met je wachtwoord. Als je dan naar ‘wedstrijden’gaat, kun je de wedstrijd kiezen waar je mee wilt doen en dan op ‘inschrijven ‘ klikken. Wanneer je een wedstrijd speelt en je wilt graag met een vriend of vriendin spelen, geef het aan bij de inschrijving. Dat is meestal geen probleem.

                                                

 

Onze jeugd mag met alle wedstrijden meedoen die we op de Noord-Nederlandse Organiseren als je voldoet aan de criteria. Deze staan altijd bij de wedstrijd vermeld, dus kijk regelmatig op de ledensite en schrijf je in!

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

VOSSENJACHTWEDSTRIJD OP 23 JUNI a.s. VOOR ALLE JEUGDLEDEN

In het weekend van 23 t/m 25 juni hebben we feest, we vieren dat het 30 jaar geleden is dat de NNG&CC een 18 holes golfbaan is geworden (tot 1987 nog 9 holes). De JC wil dat doen door een wedstrijd te organiseren i.p.v. de normale vrijdagmiddaginloop.

 

De wedstrijd start om 16 30 uur. Inschrijven kan door een mail te sturen naar ellen@vankoten.com voor 21 juni, tot 18 00 uur.

 

Op elke hole speel je tegen de score van de ‘VOS’. De ‘VOS’ wordt aangewezen door de wedstrijdleiding en speelt voorop in de wedstrijd. Na afloop van elke hole noteert de ‘VOS’ zijn nettoscore op zijn scorekaart en op een briefje. Dit briefje ligt op de volgende Tee. De andere spelers (‘JAGERS’) vergelijken hun nettoscore met de score van de ‘VOS’.

Gelijk aan de ‘VOS’:     noteer een  0

Beter dan de ‘VOS’ :     noteer een  +

Slechter dan de ‘VOS’:     noteer een  –

Het eindresultaat krijg je door alle minnen van de plussen af te trekken. De winnaar is hij/zij die de meeste plussen heeft. Ook de ‘VOS’ kan winnen, als niemand beter scoort dan de ‘VOS’. De wedstrijd gaat over 9 holes.

 

 

We spelen in 4 categorieën:   

Cat 1 score ‘VOS’                         tot hc 12

Cat 2 score ‘VOS’ + 1                   tot hc 24         

Cat 3 score ‘VOS’ + 2                   tot hc 36

Cat 4 score ‘VOS’ + 3                tot hc 54, deze categorie moet de bal oppakken na 10 slagen.

 

De neary is op hole 9 en de longest op hole 1.

 

Bij inschrijving graag je hc vermelden en in welke categorie je mee wilt doen.

Na de prijsuitreiking kun je blijven eten, graag hiervoor opgeven! Hamburger incl. frisdrank voor €12,50. Ouders zijn ook van harte welkom om te eten (naar eigen keuze).

 

We rekenen op een geweldige opkomst!

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

BIJNA – VAKANTIE – WEDSTRIJD / INLOOP

Vrijdagmiddag 14 juli om 16.30 uur organiseren wij een wedstrijd voor alle jeugdleden. Het is een Texas Scramble (uitleg hieronder) over 9 holes en we spelen in teams van 4 personen. Voordeel van deze vorm is dat het niet uitmaakt wat je niveau is, iedereen kan meedoen! De pro’s zullen de teams indelen. De jeugdcommissie doet ook mee met een team!

 

Ook de ouders kunnen meedoen. Golfende ouders kunnen zich aanmelden en daar zullen we dan ook een team van maken (golfende ouders die geen lid zijn van de NNG&CC kunnen voor 20 euro meespelen). Voor de niet-golfende ouders zal een clinic georganiseerd worden, dus ook zij kunnen zich aanmelden.

 

Na de wedstrijd is er uiteraard een prijsuitreiking. We sluiten af met een daghap van André. Dit is voor eigen rekening (€12,50 euro).

 

We hopen dat jullie allemaal aanwezig kunnen zijn zodat we er een gezellige middag van kunnen maken!

 

 

Uitleg Texas Scramble

Je bent een team van 4 personen. Iedereen slaat af. Je kiest als team de beste bal. Degene die de beste bal heeft geslagen, mag de volgende slag niet slaan. De andere 3 teamleden leggen hun bal op die plek en slaan met z’n drieën vanaf daar. Vervolgens kies je weer de beste bal. Degene die de beste bal heeft geslagen doet de volgende slag niet mee, maar degene die de eerste bal had geslagen mag nu wel weer meedoen. Er worden dan weer 3 ballen geslagen. Zo ga je verder totdat je hebt uitgeholed. Voor de afslag heb je dus 4 kansen op een goede bal en daarna steeds 3 kansen.

 

 

AANMELDEN BIJ:

Ellen van Koten

ellen@vankoten.com

06 - 111 32 738

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------