Jeugdlessen op zondag

 

Op de zondag hebben we in de voorjaars-zomerperiode lessen van 90 minuten. Deze lessen bestaan uit twee delen: eerst 50 minuten les door een van de Pro’s, gevolgd door het verder oefenen van het geleerde onder begeleiding van een van onze 13 gediplomeerde NGF jeugdcoaches. Op deze wijze wordt het geleerde meteen in de praktijk toegepast. Voor de allerjongsten beginnen de lessen om 9:00 uur en de ouderen volgen later op de dag. 

 

 

In het voorjaar/zomerseizoen is de training als volgt verdeeld:

De breedtejeugd traint 1 x per week op zondag bij onze Pro’s die de breedtejeugd begeleiden, Paul Karreman en Rutger Douglas. Na de training van de Pro’s wordt deze voortgezet met een oefensituatie van het geleerde die door de Jeugdcoaches wordt begeleid. De Pro’s die de breedtejeugd trainen, geven aan het eind van het voorjaar/zomerseizoen een advies welke spelers mogelijk potentie hebben om mee te doen met de competitie groepen. Deze spelers krijgen een screening van onze HeadPro, waarna wordt besloten in welke trainingsgroep zij in het najaar deel kunnen nemen.

 

 

Najaarstraining:

De breedtejeugd traint 1 x per week op zondag.

 

  • Aanwezigheid op de trainingen is verplicht. Immers, de Pro staat er voor jou en om een teamgevoel te hebben met de rest van de spelers moet je er gewoon zijn! We doen ons best om zoveel mogelijk rekening te houden met schoolroosters en persoonlijke voorkeuren, maar misschien lukt dat niet altijd.
  • Als je een keer niet kunt komen OF als je te laat op de training komt, laat je dat rechtstreeks aan de Pro weten. Als je te laat komt stoort dat namelijk de les. Robert is uiteraard telefonisch / via SMS bereikbaar 06-12414844.
  • De talentgroep krijgt huiswerk mee van de Pro. Dit kan zowel theorie zijn als praktijk. De Pro houdt er in zijn lessen rekening mee dat iedereen dit huiswerk ook doet. Op die manier leert iedereen het snelste en blijft de groep qua voortgang ook goed bij elkaar.
  • Het is natuurlijk de bedoeling dat de spelers steeds beter worden. De training helpt daarbij, maar is niet genoeg. Beter worden doe je vooral op de baan, de driving range en de oefenhole. Daarom wordt van de spelers verwacht dat jullie naast de training ook zelf gaan oefenen.
  • Om goed te kunnen spelen is het belangrijk dat je materiaal goed in orde is, dat je uitgerust bent en dat je genoeg te eten/drinken hebt, afhankelijk van het weer en hoe lang je speelt. Dat zijn dingen waar je zelf over na moet denken. Zorg ervoor dat je je spullen EN jezelf goed voor elkaar hebt!