Te bereiken doelen

 

Het bestuur en de Jeugdcommissie hebben de afgelopen jaren een duidelijk jeugdbeleid geformuleerd:

  1. De golfjeugd op een zo breed mogelijke wijze in aanraking laten komen met de golfsport.
  2. Daarbij de competitief ingestelde jeugdleden begeleiden naar het hoogste niveau in Nederland.
  3. En wij willen dé Topgolf (jeugd)locatie worden van Noord-Nederland en daarmee indirect aantrekkingskracht uitoefenen op excellente (jeugd)leden.

 

Dit vertaalt zich in een aantal concrete doelen:

 

Veel plezier

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat onze jeugd met veel plezier lid is van onze club en lekker veel kan spelen. Een ieder op zijn eigen niveau. Dit meten we af aan zaken zoals deelname aan de NNO, de competitie, fun wedstrijden, het golfkamp en de trainingen.

Daar doen we het tenslotte voor!

 

   

          

 

Aantal jeugdleden

Recentelijk zijn we gegroeid naar ongeveer 125 jeugdleden. Op een ledenaantal van ongeveer 900 club leden hebben we inmiddels ruimte gekregen voor 140 jeugdleden.

Door de aandacht voor het Jeugdgolf ontstaan er meer mogelijkheden voor de jeugd, zoals de enige club in Nederland waar een officiële Jeugdmiddag is en de Jeugd standing heeft op de baan.

Door ons Jeugdbeleid wordt er bij het beschikbaar stellen van faciliteiten goed rekening gehouden met het Jeugdgolf.

Daar plukken alle Jeugdleden de vruchten van.

 

  

   

Handhaving jeugdteams op hoogste niveau in Nederland

Ons eerste jeugdteam speelt competitie op het hoogste landelijke niveau. Dat heeft niet alleen uitstraling naar de club, maar ook aantrekkingskracht op andere goede spelers. En is een groot voorbeeld voor de jongere jeugd. Het doel is dat het eerste jeugdteam kampioen van Nederland wordt.

 

 

  

Minimaal 4 competitieteams voor de jeugd

Er zijn veel jeugdspelers die het spelen van competitie leuk vinden. En terecht! Daarom willen we elk jaar minimaal 4 teams in de competitie kunnen inschrijven, zodat zoveel mogelijk spelers deze ervaring ook kunnen opdoen.