NGF JeugdCoach Opleiding

 

Waarom jeugdcoaches?

Wil een jeugdgolfer tot ontwikkeling komen dan is een goede coaching belangrijk. Daarom krijgen onze Jeugdcoaches een tweedaagse opleiding genaamd NGF Jeugdcoach 1. Met deze opleiding zijn onze Jeugdcoaches in staat op een plezierige en stimulerende wijze met de kinderen aan de slag te gaan. Gericht op het ontwikkelen van hun golfspel.

Coaching kent een paar leeftijdsafhankelijke elementen. Wat kun je wel zeggen tegen de jeugdgolfers en wat niet? Hoe ziet de trainingsopbouw eruit? Hoe werk je samen met de professional? Hoe behoud ik het speelplezier van het kind? Door gediplomeerde jeugdcoaches in te zetten, zal de groei en het plezier van de jeugdgolfers nog meer worden gestimuleerd.

 

 

Wie zijn de jeugdcoaches?

Dit zijn golfers – van alle signatuur en kwaliteit – die met kleine groepjes jeugdgolfers een paar holes  lopen en na de trainingen nog voorgedefinieerd oefeningen doen om het geleerde verder in te laten dalen. Zelf meegolfend of alleen begeleidend. De ene doet dat met een vast jeugdteam, de andere zoekt een vast moment. De ene jeugdcoach begeleid 6-10 jarigen, de ander 13-16 jarigen. Voor de ene coach door de weeks, de andere weer in het weekend. Voor de ene coach elke week, de andere coach 2x per maand in een bepaalde periode van het jaar.  Samen zorgen we voor duidelijkheid en maken goede afspraken.

 

 

Wat levert hun inzet de jeugdcoaches op?

Jeugdcoach betekent niet alleen aan de kant staan. Door mee te lopen en mee te trainen kan de eigen vaardigheid worden verbeterd. Het jeugdgroepje aan het werk zetten geeft ook voldoening. Is het niet voor het golfen dan wel voor de frisse buitenlucht en de gezelligheid. Als jeugdcoach geef je wat, maar krijg je ook ontzettend veel terug.

 

 

Interesse? 

Wij hebben uw hulp bij de ontwikkeling van de jeugd – in welke vorm dan ook – heel hard nodig. Laat gerust wat van u horen.

Contact: Rutger Douglas - 06 27080912 - info@douglasgolf.nl