Clubhandicap 54 en 9-stappen plan

 

Clubhandicap 54

Het Golfvaardigheidsbewijs zoals deze eerder bestond is vervangen door het Clubhandicap 54. Dit maakt onderdeel uit van het 9-stappen plan dat is ontwikkeld door de NGF in samenwerking met de PGA. De professionals kunnen samen met u een lesplan opstellen om tot het clubhandicap en later het EGA handicap te komen.

 

 

Wat is het 9-stappenplan?

Het 9-stappenplan is een golfvaardigheidstraject dat is opgedeeld in 9 handicapcategorieën (stappen), waarbij het ontwikkelen van de vaardigheid, het vergroten van de succesbeleving en het speelplezier voorop staan.

 

Het begint bij het eerste bezoek op de golfbaan, waarbij mensen welkom in golf worden geheten, en gaat via het NGF Golfbaanpermissie en Clubhandicap 54  naar een lagere handicap, die uiteraard per persoon verschilt.

Per stap is bepaald wat de minimale vaardigheden van een golfer moeten zijn om de volgende stap in het traject te kunnen zetten, zodat men weet wat te doen om beter te kunnen worden.

 

Aansluitend is een richtlijn bepaald voor het aantal lessen dat een gemiddelde golfer nodig heeft om de stap te maken en wat de lesinhoud per stap zou moeten zijn.

Golfbanen en golfclubs krijgen de mogelijkheid om beginners direct een golfbaanpermissie aan te bieden in de vorm van de NGF-pas. Hierdoor worden spelers direct onderdeel van de 'handicapfa­milie' en krijgen ze eerder een binding met de golfbaan.

 

Doelstellingen 9-stappenplan:
• Succesbeleving en speelplezier stimuleren
• Meer actieve golfers op de golfbanen
• Binding met de golfsport vergroten
• Kwaliteit van de golfsport waarborgen