Bekijk de webversie
Nieuwsbrief Landheer de Poll
Op bezoek bij de Trots van het Noorden
Op zondagmiddag 13 augustus waren de bedrijfsleden – althans die niet op vakantie waren en nog plek hadden in de agenda - te gast bij de RABObank Stad en Midden Groningen in het Noordlease Stadion, de thuishaven van FC Groningen.
 
Op de agenda stond de 1850e officiele wedstrijd uit de clubhistorie van De FC: de noordelijke derby tegen SC Heerenveen.

Het beloofde een spannende middagje te worden en dat werd het zowel op het veld als in de skybox!
 
Paul Kern had, samen met Albert Heddema als gastheren van de RABObank, een gevarieerd programma op de rol gezet en werd daarbij geassisteerd door de leden van de bedrijfsledencommissie Fred van der Werff en Margriet de Bruin. 

Robbert Klaver, commercieel directeur van de FC, kwam langs en vertelde over de ontwikkelingen op het commerciele vlak: Na zes jaar Essent is het jonge Groningse Software bedrijf Payt de nieuwe hoofdsponsor van de club en is Puma de nieuwe kledingsponsor.

Verder maakte Robbert de opstellingen bekend en kon een ieder zijn of haar voordeel doen met de verkregen voorkennis bij het invullen van de wedstrijdpoule.

Zo moest er worden aangegeven: de tussenstand, de eindstand, of er en zo ja in welke minuut de eerste gele kaart zou vallen.

 
Daarna was het tijd om plaats te nemen op de groene stoeltjes.
Fred kwam regelmatig langs met hapjes en drankjes zodat het de golf/voetballiefhebbers aan niets ontbrak.
Heerenveen deelde al in de zesde minuut de eerste dreun uit en kwam op voorsprong. Au…maar vervolgens ging het duel redelijk gelijk op al kregen de Groningers voor de rust nog geen grote kansen.

In de ‘theepauze’ werd er een tussenstand van 0-2 genoteerd en was het tijd voor een goed balletje gehakt en de kennis-golfquiz.


Gelukkig lukte het de FC om de stand in de tweede helft recht te trekken en konden de fans maar liefst 3 x uit de stoeltjes omhoog springen.

Om half zeven was de eindstand bekend van de openingswedstrijd: 3-3, “Kon minder" !

Annelize Wilpstra had de juiste vooruitziende blik voor wat betreft het moment waarop de eerste gele kaart viel. Nagenoeg op de minuut. De ruststand vonden we niet terug op papier en ook had niemand deze eindstand voorzien.
Competitie stand:


Auke Marco Broekert (Heineken) zat met een gelijkspel van 2-2 het dichtst in de buurt bij de 3-3 eindstand en werd winnaar van het onlangs officieel gelanceerde FC Groningen thuisshirt met Puma cat logo op de rechterborst.En Auke Marco gaf totaal onverwachts en spontaan het shirt door aan fervent FC Fan: Sander Luurs.
Een mooi gebaar, Auke Marco!

 
Toen was het tijd voor actie en mocht Auke Marko de spits afbijten bij de putwedstrijd.

Een razendsnelle ‘green’ maakte dat er maar weinig werd uitgeholed.

Dick Kollen kwam als winnaar uit de bus bij zowel de quiz als bij de putwedstrijd. Hij mocht de door André Kremer (Sociëteit de Poll) aangeboden wijn in ontvangst nemen.

Dank hiervoor André!
 
Marcel Warnaar eindigde op de tweede plaats - ook goed voor een fles wijn van André.
En op de derde plaats Peter-Paul van Putten die de RABO ballen ontving. 


Een lastig maar zeer leerzaam matje en te koop in The Country Golf Shop in Assen.
 Een blije Dick Kollen.
 
Tot Slot
Een gezellige en geslaagde middag waarbij er door ‘ de Bank’  - in de persoon van Aly - ook nog eens uitstekend werd gezorgd voor de inwendige mens.  De bonbons, de gehaktballen, de hapjes en de drankjes vonden moeiteloos hun weg. We danken de RABObank hartelijk voor hun gastvrijheid.
 
De FC werkt met een nieuw beleidsplan  “FC Groningen laat nooit meer los” en de groene draad daarbij is: de “ hut weer volspelen”. Hoe? Door aansprekend voetbal en nog meer sfeer en beleving in het Noordlease Stadion. "Je moet er de  volgende wedstrijd weer bij willen zijn”.

Ons inziens zijn ze daar nu al in geslaagd:  Laat ons weer eens juichen!

Succes FC in de competitie 2017/2018.
 
5e Competitiedag Landheer de Poll

Wij verwelkomen u graag weer op 14 september voor de 5e competitiedag. De uitnodiging hiervoor ontvangt u binnenkort in uw mailbox.
PS   Vergeet niet deze Nieuwsbrief door te sturen naar uw eventuele gastspeler(-s).
Deze e-mail is verstuurd aan marion.vaneerden@nngcc.nl. • Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden. • U kunt ook uw gegevens inzien en wijzigen. • Voor een goede ontvangst voegt u secretariaat@nngcc.nl toe aan uw adresboek.
Laposta e-mailmarketing