Juni 2016 Bekijk de webversie
Nieuwsbrief Landheer de Poll
11 mei 2017
“ 'T giet zoals het giet. Giet het niet, dan is het droog.

Piet Paulusma voorspelde na een aantal koude meidagen met nachtvorst op rij voor de 11e mei: “De zomerkleding aan en we ruilen daarvoor de winterjas in, want het wordt een dag met flink wat zon en zomerse temperaturen van 18 tot 22 graden”.

En hij kreeg zomaar gelijk, een feestje! En niet alleen vanwege het weer, maar ook omdat er meer dan 50 golfers aan de start stonden waaronder ook een nieuw bedrijfslid: Virol B.V.
Virol werd vertegenwoordigd door Anneloes Oldenburger die - zo bleek later - gelijk haar visitekaartje afgaf met een prijs voor de Longest bij de dames. Het bedrijf Virol biedt innovatieve oplossingen om afval als grondstof of product terug te brengen in de markt en heeft locaties in Scheemda, Midwolda en Winschoten (www.virol.nl). Van harte welkom Anneloes, van harte welkom Virol B.V.
Na de wedstrijd en de borrel was het tijd voor een serieuze zaak… Het is een ieder van ons bekend dat met bewegen ‘in het groen’ een tekenbeek op de loer ligt. Met snel handelen en goede controle van kleding en lichaam kan veel ellende bespaard worden. De Bedrijfsledencommissie vond Hans Betlem (KNO-arts in ruste... nouh ja ruste… ;-) DE persoon om op bijzonder onderhoudende, humoristische en luchtige wijze bij dit toch heel serieuze onderwerp stil te staan. De na afloop uitgedeelde anti-gif-setjes voor in de golftas werden met enthousiasme begroet.
 

En toen… waren er asperges, de koningin der groente!  Al voorafgaand aan de wedstrijd was er een heerlijke aspergelekkernij voor iedereen en tijdens het diner zagen we ‘t Witte Goud in volle glorie, heerlijk klaargemaakt zoals alleen het Pollteam dit kan. En vervolgens zagen we die lange witgouden jongens ook nog eens weer bij de prijsuitreiking.
 
Dit keer was het de HANOS die we bereid vonden om de prijzen te sponsoren en wel in de vorm van een mooi kistje asperges vergezeld van een heerlijk fles bijpassende witte wijn. Dank Bram voor ‘de parels van het land’ en deze spontane geste!
 

Kortom een geslaagde dag die smaakt naar meer!
 
Uitslag van de 2e Competitiedag

Dames Longest (1e 9)       Selie Weistra - Talent Performance
Dames Longest (2e 9)*     Anneloes Oldenburger - VIROL
 
Heren Longest (1e 9)        Eric Zandvoort - Rabobank
Heren Longest (2e 9)*      Jan Derk de Graaf - Dorhout Advocaten
 
Neary (1e 9)                       Laura Wilpstra - Talent Performance                                           
Neary (2e 9)*                     Alexander ter Hoor - Interieur de Jong
 

Individueel stableford bedrijfslid:   Pieter Lettinga - Dorhout Advocaten   (21 pt.)


Teamprijs:  gedeelde 1e plaats
Rabobank
De Pintelier
 
Stand competitie na deze dag
 
1Rabobank62 punten
2Talent Performance61 punten
 De Pintelier61 punten
4HANOS60 punten
5M4Four59 punten

  
Op de Pollkruk

En alweer mocht lucky Fred een talentvolle jonge dame op de Pollkruk verwelkomen.
 
Laura Wilpstra werkt als Consultant & Business Development Manager bij Talent Performance (www.talent-performance.nl), een bureau die bedrijven helpt bij het invullen van sleutelfuncties. Hier werkt ze samen met haar moeder, de voor ons al bekende Annelize Wilpstra. Maaaar daarnaast is Laura sinds 2016 ook eigenaar en operationeel verantwoordelijk voor NivoNext, een trainingsbureau voor talentontwikkeling (www.nivonext.nl).
 
Haar meest recente uitdaging ligt echter bij haar eigen Walnutt B.V. waarmee ze een 'Serious game Walnutt Quest' heeft ontwikkeld. Walnutt  is een game-changer in assessments en gelooft dat assessments effectiever, sneller, voordeliger en vooral leuker kunnen zijn. Sollicitanten beantwoorden geen vragen. maar nemen beslissingen en spelen het op hun mobieltje waar ze maar willen. Zo leren, volgens Laura, opdrachtgevers hun kandidaten pas echt kennen. De hoofdrol in de game is weggelegd voor een eekhoorn, maar het is serious business, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Aldus Laura… maar terug naar het interview.
 
De openingsvraag aan Laura was meer van maatschappelijke aard, namelijk wat voor haar de betekenis van vrijheid is in deze huidige wereld vol brandhaarden en terreurdreigingen. Zij antwoordde dat vrijheid voor haar betekent o.a. het eigen ondernemerschap en de zelfstandigheid in werken en vrijetijdsbesteding.
En over vrije tijd gesproken, Laura is dan of te vinden in de manege als fanatiek paardrijdster of op de golfbaan... Al even enthousiast, want ze is ook lid van de Young Members. Bij de vraag met wie ze wel eens 9 holes zou willen spelen, kwam wel een hele snelle reactie “met Joost Luiten”. Een bedrijvige jonge dame dus.
 
In 2005, tijdens haar eerste buitenlandse ervaring in Engeland,  schreef ze het al op haar webpagina: druk-druk-druk. Niet verwonderlijk was dan ook het antwoord op de laatste vraag van Fred: “Waar ben je over 10 jaar?”… druk-druk-druk. Succes Laura!
 

 Coming up soonWij nodigen u van harte uit voor de volgende competitiewedstrijd op 15 juni a.s.
 
Wij verzekeren u dat u de baan zelden mooier zult aantreffen als in juni wanneer ten eerste, de rodo’s in bloei staan en ten tweede, omdat de greenkeepers er alles aan hebben gedaan om de baan in optima forma te krijgen voor het even daarvoor gespeelde toernooi om de Trompbeker/Nationaal Strokeplay Kampioenschap Junioren tot en met 21 jaar.
 
Dit geweldige toernooi vindt ook dit jaar plaats op onze baan tijdens de Pinksterdagen (2 t/m 5 juni) en wordt door de NNG&CC in samenwerking met de Nederlandse Golf Federatie georganiseerd. Komt u gerust kijken want het is alleen al fascinerend om te zien hoe deze jeugd onze baan ‘bespeeld’.
 
Terug naar onze eigen competitie.
We beginnen de 15e juni graag een half uur eerder en wel om 14.30 uur (!) Laat u ons weten of we op uw komst mogen rekenen door middel van een belletje of mailtje? Graag tot dan!

 

Heeft u de 23e juni ochtends al geblokkeerd in uw agenda?
Zoals in de Nieuwjaarsbrief aangekondigd vieren we dit jaar dat de NNG&CC 30 jaar geleden een echte 18 holes champions course is geworden. 
We nodigen u graag uit op vrijdag 23 juni om 7.30 uur voor een ontbijt gevolgd door een 9 holes wedstrijd over ‘ de oude 9’. Meer informatie volgt.


De data nog even op een rij:
2 t/m5 juni      Bezoek de Trompbeker
15 juni             3e Competitiedag met gewijzigd aanvangstijdstip : 14.30 uur
23 juni             NNGCC 30 jaar 18 holes champions course: ontbijt + 9 holes wedstrijd 
 


De Bedrijfsleden en Sponsoren commissie;
Paul Kern, Fred van der Werff, Margriet de Bruin, Lammert Nijland en Harrie Hendriks.
Deze e-mail is verstuurd aan marion.vaneerden@nngcc.nl. • Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden. • U kunt ook uw gegevens inzien en wijzigen. • Voor een goede ontvangst voegt u secretariaat@nngcc.nl toe aan uw adresboek.
Laposta e-mailmarketing