Nieuwsbode juli

Nieuwsbode juli 2013

 

Misschien is het de goden verzoeken, maar tot dusver hebben we elke keer prachtig weer bij de Landheer de Poll Bokaal. 15 juli was helemaal perfect, omdat we aansluitend buiten  konden borrelen en eten. Op dit soort dagen hebben we toch op de Poll het allermooiste terras……

 

Het welkomstwoord werd door Paul Kern met verve gesproken. Ondanks de vakantieperiode was er weer een ruime opkomst en de spelers stonden in korte broek (en rokje) te popelen om te beginnen. Omdat de vorige editie een 18 holes wedstrijd was, waarin de resultaten dubbel mee­telden, was het eindklassement weer een beetje opgeschud. Interessant vooruitzicht: de koploper, Hendriks Bedrijfsdiensten, deed deze keer niet mee, dus dat bood wellicht perspectief….

 

Ondergetekende startte ook mee op hole 1, het heeft zo z’n voordelen om in de commissie te zitten en speelde mee met de buitengewoon gezellige flight van De Haan Advocaten en Notarissen. Ik zal geen namen noemen, maar op hole 4 gebeurde er iets unieks in mijn golf-‘carrière’. Speler 1 slaat zijn afslag op de green, markt daar aangekomen zijn bal en pakt hem op. Speler 2 moest eerst nog chippen voordat hij de green kon betreden. Dat ging hem goed af en ook hij loopt naar zijn bal om te marken. Tot mijn grote verbazing pakt íe onderweg de marker van de eerste speler op, gebruikt die om z’n eigen bal te marken en pakt ook de bal op. Het blijft even stil, maar toen begonnen we als andere spelers heel hard te lachen. Speler 2 voelt nattigheid (figuurlijk) en vraagt: dat was toch mijn marker? Nee dus. Een andere marker weer teruggelegd op de plek van bal 1 en beide spelers holen, al dan niet. Dat ben ik in alle ballorigheid vergeten. Een paar holes verder vindt speler 2 zijn vermiste marker terug in de naad van zijn broekzak en het was inderdaad precies dezelfde als die van speler 1….. Mooi, ik had in ieder geval mijn verhaal voor tijdens de prijsuitreiking. Op mijn vraag, of we regeltech­nisch goed gehandeld hadden, ontstond nog een leuke discussie. Maar de meerder­heid dacht dat we geen enkele regel hadden geschonden en er dus ook geen zware discipli­naire maatregelen hoefden te worden getroffen. Dat kwam de sfeer natuurlijk wel ten goede.

Het de beste bruto score van 34 (!!?) van Sven Zandvoort, spelend voor de Rabobank, is ineens ook topgolf binnen Landheer de Poll geïntroduceerd. Team 4 Architekten ging er met de hoofdprijs vandoor, Annalies Schwartz (Dorhout Advocaten) en Martijn Popken (Rabobank) wonnen de longest en Sven won ook de Neary.

 

Kom 19 augustus weer meedoen met de Landheer de Poll Bokaal, pas dan verklappen we de tussenstand in het eindklassement….         

Carola Peper