Nieuwsbode februari 2014

Nieuwsbode februari

 

 

De kop is eraf voor 2014. Tijdens Snert bij de vuurkorf op donderdag 20 februari heeft het gros van onze bedrijfsleden en sponso­ren weer geroken aan het groene gras van Land­goed de Poll. We speelden 9 holes shot gun. Het golfen ging nog nergens om: ‘Gelukkig’, zei­­den een paar deelnemers na afloop. Of: ‘Jam­mer, ik maakte op de par 5 van hole 2 een 3’. ‘Een Albatros!’, riep ik verrukt toen ik dat hoorde, 

maar ik moest m’n vogellesje nog een keer over­doen, want het was natuurlijk een Eagle. Ook niet verkeerd. Gelukkig kwam tijdens de borrel Valke­nier Martin Bank ons dat allemaal haarfijn uitleggen. In verband met de harde wind en druilerige regen, waar je haar mooi van gaat krullen, waren we voor zijn show uitgeweken naar hole 18. Ook knus en beschut, vooral toen onze horeca, André en Myriam ons Glühwein aanboden bij de bitterbal­len, alleen was de warme vuurkorf daar ver vandaan. Maar goed, Landheer de Poll is dan ook niet voor mietjes.

 

Alle toeschouwers werden uitgenodigd om met de show mee te doen, maar er was best moed voor nodig om ‘de handschoen’ op te pakken. Behalve prachtige roofvogels, was er ook een fretteur meegekomen, die vertelde hoe fretten in combinatie met roofvogels bijvoorbeeld bij spoorlijnen de konijnen vingen, die de gangen groeven rond de spoorbielzen. 

 

 

De kinderen ontdekten, dat alle vogels een naam hadden met een ‘i’: Peppi, Spooky, Dirty Harry. In het mailbericht kunnen jullie via de link alle foto’s bekijken, die we tijdens deze bijzondere dag hebben gemaakt.

 

In het welkomstwoord werd al vooruitgeblikt: we starten eind april weer met de lessen Ochtendgloren en de uitwisseling met Lauswolt.

 

 

 

De eerste wedstrijd voor onze jaarlijkse Bedrijfslevencompetitie Landheer de Poll spelen we op maandag 7 april. We spelen dan op onze baan een 18 holes stableford wedstrijd samen met onze gasten: de bedrijfsleden van Lauswolt. De shotgun start biedt plaats voor maximaal 80 spelers verdeeld over 18 holes. Met de verdeling 40 speelplaatsen voor ons, 40 speelplaatsen voor Lauswolt, kun je je per bedrijfslid opgeven met een team van 2 personen. Half maart ontvang je daarvoor het opgaveformulier. Op elke hole start dan een team van Landheer de Poll en een team van Lauswolt. Het is mogelijk nog een reserveteam van 2 personen op te geven, of zelfs een enkele speler voor het geval niet alle plaatsen vergeven kunnen worden. In de week voorafgaand aan 7 april laten we dan weten of we wel of geen plaats hebben voor deze reserve inschrijvingen. We hopen natuurlijk dat veel deelnemers aansluitend kunnen blijven borrelen en eten. Als het nu heeeel gezellig wordt, laten onze gasten zich hopelijk volgend jaar WEL verleiden tot een heuse Ryder Cup: De Groningers tegen de Friezen……                    

En dan last but not least: Ochtendgloren. Op 23 april, 7 mei en 21 mei, 4 en 18 juni starten we weer met de groepslessen ‘s ochtends van 8.00 tot 9.00 uur onder het genot van een goed kop koffie. Onze head-pro Harald Grunberg zal per les een specifiek golf-onderdeel doornemen. Het is in deze lessen van een uur mogelijk om zowel als speler voor de bedrijflevencompetitie deel te nemen, als als collega, die graag wil beginnen met golfen. De kosten bedragen voor 5 lessen en de koffie 75 €. Geef je snel op via het formulier en begin de dag goed. Wie weet wordt jullie bedrijf dan dit jaar als Landheer de Poll gekroond……

 

Namens de bedrijfsleden- en sponsorcommissie

                                                                                                                      Carola Peper

 

PS   Als u graag de Nieuwsbode rechtstreeks van ons wilt ontvangen (dus niet via contactpersoon binnen uw organisatie) kunt u uw e-mailadres aan ons doorgeven onder vermelding van Nieuwsbode.