Nieuwsbode december

Nieuwsbode december 2013

 

Hoor de wind waait dohoor de booomen…………...

 

Na de storm hebben onze greenkeepers maar liefst anderhalve week de baan gesloten om de ergste schade op te ruimen. Zo’n 120 bomen zijn geknakt of ont­worteld, maar gelukkig zijn nauwelijks kwetsbare delen door de baan, zoals greens en tee-boxen, geraakt. Op de parkeerplaats was het wél raak…

Tegen dit natuurgeweld...

 

Voor ons als spelers is de impact van de storm het grootst op hole 16: de tweede boom midden op de fairway is jammergenoeg als lucifershoutje afge­knakt. De afslag een beetje op links of zelfs ‘op de heuvel’ is nu veel gunstiger, omdat je geen last meer hebt van de laaghangende takken. En ook op rechts ‘in het bosje’ naast hole 17 zijn zo’n 5 grote bomen omgegaan, vanaf hier kun je nu veel vrijer naar de tee toe slaan.

 

Tijdens deze werkzaamheden hebben de greenkeepers tegelijkertijd een paar ‘geplande ’ bomen geveld: op de hoek van hole 3 zijn een paar hoge, ontsierende sparren verdwenen, waardoor de green bij een te korte afslag nu wél aan te spelen is. Er staat ‘ineens’ een prachtige berkenboom in het zicht. Elk nadeel heb z’n voordeel.

 

Als commissie hadden we de storm niet nodig, om eens een frisse wind door het programma van Bedrijfsleven Sociëteit Landheer de Poll te laten waaien. Als voorbode op de brief van januari kan ik alvast 2 dingen verklappen: op donderdag 20 februari organiseren we weer ‘Snert bij de vuurkorf’ met als gast een valkenier. Als aanstormend Landheer de Poll 2014 is een beetje kennis van en een foto met onze gevleugelde vrienden, die in grote getale onze baan doorkruisen, nooit weg.

 

 

Blok deze datum alvast vanaf een uur of 3 in uw agenda en lees de januari-brief goed voor het precieze programma….

 

Het tweede nieuwtje is de uitwisseling van onze bedrijfsleden met de bedrijfsleden van golfclub Lauswolt, de prachtige baan in Beetsterzwaag. Schrijf even mee: In 2014 zullen we op maandag 16 juni alle bedrijfsleden van Lauswolt uitnodigen en………. wij worden met z’n allen op woensdag 2 juli op hun baan verwacht! Onze eerste insteek was een battle tussen de Friezen en de Groningers à la de Ryder Cup, maar dat durfden onze buren toch (nog) niet aan. Misschien dat we na de evaluatie van dit pilotjaar, waarin we graag uw ervaringen en bevindingen van dit plan meenemen, de messen alsnog een beetje kunnen gaan slijpen.

 

Nog een fijne tip: half november hebben 2 van onze bedrijfsleden de koppen bij elkaar gestoken en hun resterende greenfee-kaarten gebruikt om op een vrijdagmiddag met een gastengezel­schap op onze baan te spelen. Het was met aansluitend een borrel / diner in ons sfeervolle Clubhuis heel genoeglijk: kleine moeite, groot plezier.

 

Tot slot wensen wij u een fijne decembermaand en zakelijk alvast een heel gelukkig 2014. Om 2014 als succesvol Landheer de Poll golfjaar te starten, kunt u uw resterende greenfee-kaarten van 2013 nog tot en met 31 januari 2014 gebruiken. Aan ons zal het niet liggen,             

 

Namens de bedrijfsleden- en sponsorcommissie

                                                                                                                      Carola Peper

 

 

 

PS http://www.nngcc.nl/de-club/fotogalerij-stormschade-28-oktober-2013 (Ctrl + klikken voor koppeling) voor een completer beeld van de stormschade.

PS   Als u graag de Nieuwsbode rechtstreeks van ons wilt ontvangen (dus niet via contactpersoon binnen uw organisatie) kunt u uw e-mailadres aan ons doorgeven onder vermelding van Nieuwsbode.