Nieuwsbode april 2014

Nieuwsbode april


Stom, helemaal vergeten om foto’s te maken tijdens onze eerste speeldag maandag 7 april om de Landheer de Poll Bokaal 2014, tevens uitwisseling met Lauswolt. Jammer, want ondanks het afgegeven weeralarm, was het een prachtige speelmiddag en hebben we de borrel op het nieuwe terras gerekt tot 19.30 uur. Zolang konden we met z’n allen buiten zitten!
Ook de afgeladen volle parkeerplaats was een mooi gezicht: zowel de bedrijfsleden van Lauswolt als van Bedrijfslevensociëteit Landheer de Poll waren in grote getale komen opdagen, zonder dat we inschrijvingen hoefden teleur te stellen. We hadden 16 flights van 4 spelers in de baan, op elke hole speelde een team van Lauswolt met een team van de NNG&CC. En iedereen is met elkaar terug gekomen, geen geruzie, geen ongelukken, geen onweer, alleen maar lachende en zon gebrande gezichten.
Omdat deze speeldag ‘gewoon’ meetelt met het jaarklassement om de Landheer de Poll Bokaal, speelden we een stableford wedstrijd met een individuele en teamscore. We hadden ook nieuwe prijzen: in samenwerking met ons nieuw bedrijfslid Golf USA hebben we 5 golfprijzen gekozen, allemaal geborduurd met ons Landheer de Poll logo en nog 1 oude en vertrouwde fles wijn.

Het toeval wil, dat op de longest drive van de dames na, die werd gewonnen door Helga Mensen van de Gasunie, alle overige prijzen naar de bedrijfsleden van Lauswolt gingen. Dat is nou eens goed gastheerschap!
In de baan liep ook een flight met elk 2 bestuursleden van beide clubs. Hoewel deze wedstrijd niet in het teken stond van de strijd tussen de Groningers en de Friezen, a la de Ryder cup, hebben we tijdens de prijsuitreiking wél vermeld, dat het bestuur van de NNGCC deze onderlinge strijd gewonnen heeft…..
De bestuursleden van Lauswolt waren daarna dan ook erg gelukkig met het feit, dat het gros van de individuele prijzen vervolgens met hun ‘mee-’gingen.
De horeca was weer uitstekend verzorgd: van koffie met heerlijk gebak bij binnenkomst, tot luxe broodjes met drinken tijdens het spelen en lekker oosters buffet én granddessert na. Onze gastheer van Lauswolt maakt zich eerlijkgezegd al lichtelijk zenuwachtig voor 2 juli, de datum waarop wij met z’n allen richting Beetsterzwaag gaan. Maar hij heeft mij beloofd, de uitdaging aan te gaan.
Noteer in uw agenda: woensdag 2 juli vanaf 12.30 uur Uitwisseling Lauswolt
in Beetsterzwaag!
Zoals jullie waarschijnlijk al weten, zijn deze uitwisselingen een pilot. Wij horen graag van u wat goed is bevallen en eventueel beter kan. Zodat wij goed beslagen ten ijs aan het einde van het jaar kunnen beslissen, of we er al dan niet mee verder gaan.

 

We hebben nog iets veranderd: wij hadden de gewoonte, om u de laatste speeldag te fêteren op kosten van het Bestuur, als dank voor uw bedrijfslidmaatschap en sponsoring. Vorig jaar waren een aantal actieve deelnemers niet aanwezig op deze slotdag. Mede hierom hebben wij als commissie besloten om dit gehele budget NIET meer ineens aan het eind van het seizoen te souperen, maar u elke speeldag te trakteren. Vandaar de lekkere koffie en broodjes tussendoor. Misschien in de toekomst eens ‘vattigdoezend’ (gronings) bitterballen en noem maar op. Dat betekent wel dat op de slotdag de borrel en het diner voor uw eigen kosten zijn. Ook van deze keuze horen we graag wat u ervan vindt!

 

Zonder dus in de prijzen te vallen, voeren nu de volgende 3 bedrijfsleden het jaarklassement aan:
1. Van Lanschot, 63 pnt
2. Gasunie. 60 pnt
2. Siemens, 60 pnt

De Landheer de Poll Bokaal is samen met de winnaars te bewonderen in onze galerij op de vergaderruimte boven in het clubhuis, naast hole 9.
Als u dit jaar toch eens een wat actiever zou willen golfen en gekroond wil worden als Landheer de Poll, kunt u zich nog inschrijven voor de 5 groepslessen Ochtendgloren (zie bijlage inschrijfformulier), die op woensdag 23 april van 8.00 tot 9.00 uur speciaal voor de Bedrijfsleden en sponsoren van Landheer de Poll starten. Een goed begin is het halve werk.

 

Namens de bedrijfsleden- en sponsorcommissie
Carola Peper

 

PS Vergeet niet deze Nieuwsbode door te sturen naar uw eventuele gastspeler(-s).
PS Als u graag de Nieuwsbode rechtstreeks van ons wilt ontvangen (dus niet via contactpersoon binnen uw organisatie) kunt u uw e-mailadres aan ons doorgeven onder vermelding van Nieuwsbode.