Flora & Fauna commissie

 

Onze golfbaan heeft een uniek karakter: wij combineren maar liefst 4 verschillende landschappen op Landgoed de Poll, dit doet geen enkele baan in Nederland ons na. Dit zijn:

  • het historisch park rond het clubhuis,
  • het Parklandschap tegen de Pollselaan,
  • het Drentsche Aa landschap gelegen ten zuiden en langs de spoorbaan,
  • en het Boslandschap gelegen tegen de Zuidlaarderweg.

 

De Flora & Fauna commissie ondersteunt binnen het kader "Beheerplan Groene Omgeving 2018-2023" geschreven door bureau Buiting voor onze club, onze baancommissaris en greenkeepers. Dit kunnen allerlei activiteiten op het gebied van natuurbeheer en natuurbeleving zijn met als prioritering: allereerst is de functie (de golfbaan) bepalend, dan energietransitie (Hoe kunnen wij bijv. de CO2 uitstoot actief beperken?) en vervolgens de biodiversiteit. Daarnaast willen we er graag voor zorgen dat de GEO- certificering van onze club gehandhaafd blijft. De commissie bestaat uit baancommissaris Jaap Engbers, Vincent Gooskens, Janneke Kruiswijk, Bernard Prenger, Marijke Gooskens, Jaap Copper, Joost de Groot (GEO) en Carola Peper.

 

Voor het beheer van de baan is een indeling gemaakt voor de betreffende jaren in werkblokken aangevuld met praktische adviezen zodat wij als leken op het gebied van natuurbeheersmaatregelen een beter handvat krijgen aangereikt om dit doel te kunnen bereiken. En zo door een evenwichtig beheer van de groene elementen optimaal door de golfers van de golfbaan genoten kan worden, in combinatie met de cultuurhistorische en -natuurwaarden die de baan vertegenwoordigt. Tegelijkertijd betrekken we ook zoveel mogelijk leden bij onze activiteiten om zo hun natuurbeleving te stimuleren. Wie niet waagt, wie niet wint……

 

In het verleden zijn er allerlei initiatieven geweest op dit gebied. Het is onze bedoeling om aansluiting te vinden met alle leden met kennis, kunde en liefde voor Flora en Fauna. De commissie heeft daarvoor een eigen huisstijl, Nieuwsbrief voor geïnteresseerden, artikelen in de InterPoll én knalgele activiteitenposters op de informatieborden in het Clubhuis, waar leden zich kunnen opgeven voor verdere informatie.

 

Ook de teams of clubjes die al voor een langere termijn een hole hebben geadopteerd naar aanleiding van de oproep van de baancommissaris, gaan we betrekken bij de keuze van nieuwe aanplant en het onderhoud conform dit ‘Beheersplan Groene omgeving’. Wellicht hebben ze zelf ideeën. En we gaan natuurlijk de overgebleven holes promoten ter adoptie.

 

 

 

 

                              

V Flora & Fauna actief

V Instructiekaarten activiteiten Flora & Fauna

V Instructievideo’s activiteiten Flora & Fauna

V Overzicht geadopteerde holes

 

 

Door als commissie nadrukkelijk zichtbaar en informatief te zijn hopen wij dat u ons ook weet te vinden als u een bijzondere vogel, plant of dier op het landgoed heeft gezien en wij de leden en greenkeepers hier via onze kanalen op kunnen attenderen. Mail ons (via peper@home.nl), het liefst met foto! Of dat u bij ons komt met een goed idee, opmerking of kritische kanttekening.

 

Als u een hole wilt adopteren of in de toekomst de Nieuwsbrief Flora & Fauna rechtstreeks wilt ontvangen, kunt u dit aangeven op mail adres peper@home.nl.

 

Wij hopen u te snel te zien!

Titel

 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat, te bereiken via e-mail secretariaat@nngcc.nl of telefonisch 050-4062004.

Contact opnemen

Golfles aanvragen

Leuk dat je wilt lessen. Neem contact met ons op en we gaan z.s.m wat inplannen.

Contact opnemen

Welkom!

Fijn dat u bij ons wilt komen golfen, we ontvangen u graag.

 

In verband met COVID-19 zijn we genoodzaakt om te werken met starttijden.
Neem contact op met het secretariaat om een starttijd te reserveren. Het restaurant en terras zijn gesloten.

 

050 - 406 2004 |  secretariaat@nngcc.nl

Reservering aanvragen
Datum en tijdstip

Voorspelen competitie

U kunt bij ons voorspelen op basis van de volgende voorwaarden.

 

 

  • Op basis van wederkerigheid, het gereduceerde tarief van € 40,- is dan van toepassing
  • 1e teams van de standaardklasse spelen gratis
  • Geen wederkerigheid? Dan zijn de reguliere tarieven van toepassing
Reservering aanvragen
Datum en tijdstip