Voortgang renovatie bunkers hole 1,2 en 7 & omgeving

Voortgang renovatie bunkers hole 1,2, en 7 en omgeving

 

Inmiddels is er gestart met de renovatie van 3 green side bunkers als onderdeel van het meerjaren bunkerrenovatie plan. Ook zal de omgeving van de greens en bunkers aandacht krijgen. Het gras zal in de toekomst korter en uniform gemaaid worden. Dit zou het spelplezier rond de green moeten verhogen.

Ook wordt aan de hoge kant van de bunker (green side) een nieuwe techniek toegepast, die de stabiliteit van het bunkerzand zal verbeteren en uitspoelen tegengaan. Aan het eind van 2017 hebben Allan Salmond en Frits Haak  Golf- und Land-Club Köln  bezocht om de werkzaamheden in uitvoering aan alle bunkers van die baan te bekijken. Deze techniek is in Nederland toegepast op de Haagsche en de Par-3 baan van de Oosterhoutse.  Meer informatie over deze techniek, waarbij gebruik gemaakt wordt van een kunststof mat, is te vinden op

http://www.bunkermat.com/.

 


 

Tenslotte zal de vorm en de ligging van de bunkers enigszins aangepast worden om het maaien van het gras rondom de bunkers door de greenkeepers te vergemakkelijken en de vergevingsgezindheid van de bunker voor de speler te vergroten. Een en ander is door de baanarchirect met de baancommissie en het bestuur besproken. Door vroeg in het jaar te starten met de werkzaamheden hopen wij de bunkers aan het begin van het seizoen weer beschikbaar te hebben.


Publicatiedatum: 24 januari 2018