Koninklijke onderscheiding Henk Berendsen

Vrijdagmiddag 27 oktober 2017 ontving Henk Berendsen tijdens de receptie ter gelegenheid van zijn pensionering de Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De burgemeester van Haren, Pieter van Veen, speldde Berendsen de onderscheiding namens de Koning op in de Orangerie van HMC Bronovo.

Berendsen ontving het lintje vanwege het maatschappelijke belang van zijn activiteiten voor expats in den Haag. Henk Berendsen was initiator en langdurig actief als voorzitter in de expat-commissie van het ziekenhuis Bronovo in Den Haag. De expat-commissie had tot voornaamste doel expats wegwijs te maken in de Nederlandse gezondheidssysteem en gezondheidszorg. Daarnaast was hij een van de initiatiefnemers van de "Internationale Tafel" bij de Sociëteit Witte.

 

 

 


Publicatiedatum: 3 november 2017