Verslag Ryder Cup 2017

Verslag Ryder Cup 2017

Beste Leden,

Afgelopen zaterdag 1 juni was de tweede editie van de Ryder Cup en werd dit keer gespeeld op golfclub Lauswolt. De eerste editie was vorig jaar op onze eigen baan en werd gewonnen door de Noord-Nederlandse met 84-60.
De wedstrijd zat wederom helemaal vol. In totaal waren er 96 deelnemers die de strijd zouden leveren (48 per club). Onder het genot van een kop koffie/thee werden alle deelnemers verwelkomd in het clubhuis Lauswolt. De baan was netjes geprepareerd en het weer was top!
De wedstrijd ging van start. Na een spannende 9 holes fourball betterbal ging de Noord-Nederlandse aan de leiding met 26-22.
De lunch was een lopend buffet en iedereen zat druk zijn of haar ronde te evalueren. Gezien de kleine voorsprong was alles nog mogelijk in de middag.
Toen de singles..
Na 2,5 uur kwamen de eerste flights al binnen en werden er grote uitslagen als 9/8 en 8/7 aangekondigd voor zowel de NNGCC als Lauswolt. Het leek een spannende strijd te gaan worden maar halverwege de singles had de Noord-Nederlandse een mooie voorsprong opgebouwd van 55-30. Er kwamen nog wel een aantal singles partijen achtereenvolgens binnen voor Lauswolt maar het mocht niet baten, uiteindelijk met een totaal score van 82-62 heeft de NNGCC de beker geprolongeerd! Tijdens het diner werd de beker overhandigd en deze staat inmiddels weer op de club.

De commissie gaat zich nu beraden over de verdere verloop van de Ryder Cup. Het idee is om de wedstrijd net als de echte Ryder Cup om de 2 jaar te organiseren. Daarnaast leek het ons leuk om de wedstrijd iets exclusiever te maken door startbewijzen uit te reiken aan verschillende prijswinnaars gedurende de 2 jaar. Wellicht kunnen we dit concept ook met andere clubs organiseren. Wij staan in ieder geval open voor andere suggesties/ideeën.

Ik hoop dat alle deelnemers een fantastische dag hebben gehad!

Link naar de foto’s https://goo.gl/photos/ppRE9wnRz7m5Ztyp9

Met vriendelijke groet,

De Ryder Cup Commissie


Publicatiedatum: 13 juni 2017